Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Allianz Arena
Bayern veel te sterk voor Schalke
Timothy Collard

Bayern München is op weg naar zijn 23e landstitel en niemand lijkt de 'Rekordmeister' te kunnen afstoppen. Ook Schalke 04 niet, Bayern rolde 'die Königsblauen' op met 4-0.

Linksachter David Alaba was de smaakmaker tijdens deze wedstrijd, hij scoorde een doelpunt voor de pauze en één erna. De jonge Oostenrijker maakte na 19 minuten het openingsdoelpunt en op het halfuur verdubbelde Bastian Schweinsteiger de score.

Vlak na rust maakte Alaba zijn tweede van de avond en zo stond het 3-0. Rond het uur legde Mario Gomez de zware 4-0 eindcijfers vast. De spits startte nog maar voor de tweede keer dit seizoen en bedankte dus met een doelpunt.

Bayern doet alweer een goeie zaak in het klassement. Eerste achtervolger Dortmund verloor op eigen veld met 1-4 van Hamburg. Terwijl Leverkusen 3-3 gelijkspeelde tegen Mönchengladbach.