Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Signal Iduna Park
De Bruyne verliest, Dortmund knoopt aan met winst
Timothy Collard

Werder Bremen heeft een pijnlijke nederlaag geslikt een week na de pandoering bij leider Bayern München. Kevin De Bruyne speelde 90 minuten, maar kon een 0-1 nederlaag tegen Augsburg niet voorkomen.

Op papier leek het nochtans geen moeilijk karweitje voor De Bruyne en co. Augsburg staat op de zestiende plaats en is helemaal nog niet zeker van het behoud. Augsburg slaagde er echter wel in om Bremen te verrassen. Na net geen halfuur spelen verschalkte Tobias Werner Werder-doelman Mielitz, en die 0-1 werd niet meer uitgewist door het team van Thomas Schaaf. Pijnlijk verlies dus voor Werder Bremen.

Borussia Dortmund is er dan wel weer ingeslaagd om aan te knopen met een overwinning. Dortmund verloor afgelopen week in de beker met het kleinste verschil van Bayern Munchen en had nu een overwinning nodig, wilde het blijven meestrijden om plek twee in de competitie. Het versloeg Hannover 96 met 3-1, de wederoptredende Robert Lewandowski scoorde twee van de drie doelpunten. Sébastien Pocognoli maakte de negentig minuten vol bij Hannover, maar ook hij kon Lewandowski niet afstoppen.

Ook Schalke 04 haalde de hamer boven. Het vernederde Wolfsburg op eigen veld met 1-4. Er leek lang geen vuiltje aan de lucht voor Wolfsburg. Tot op het uur stond het nog 1-1, Draxler voor Schalke en Olic voor Wolfsburg hadden toen voor de doelpunten gezorgd. In een dol laatste halfuur walsten ‘Die Königsblauen’ met gemak over Wolfsburg. Draxler, Farfan en Huntelaar zorgden voor de ruime overwinning. Nürnberg speelde 1-1 gelijk tegen Freiburg. Timmy Simons benutte een strafschop voor Nürnberg en bezorgde zijn team zo een punt.