Speeldag: Speeldag 26
Stadion: HSH Nordbank Arena
Schalke flink onderuit, invaller De Camargo gelijk
Timothy Collard

Schalke heeft vanmiddag een blauwtje gelopen op bezoek bij Nürnberg. Die Königsblauen, zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, verloren met 3- 0. Het Hoffenheim van Koen Casteels en Igor De Camargo speelde dan weer 0-0 gelijk, maar schiet daar niet veel mee op.

Nürnberg-Schalke 04

Schalke was vastbesloten zich te herpakken, nadat het deze week werd uitgeschakeld in de Champions League. Het liep evenwel anders uit. Nürnberg gaf het team uit Gelsenkirchen een flink oplawaai. Na een halfuur spelen bracht Feulner Nürnberg op voorsprong. Daarna was het wachten tot de laatste twintig minuten op meer doelpunten. Esswein en Frantz velden het zware verdict voor Schalke.

Hoffenheim-Mainz

Hoffenheim nam het vanmiddag op tegen de nummer zes uit de Bundesliga, Mainz. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Igor De Camargo werd een tiental minuten voor het einde nog in de strijd gegooid om alsnog iets te forceren, maar ook de Belg kwam niet tot scoren. Hoffenheim schiet echter wel weinig op met het gelijke spel. Concurrent Augsburg won met het kleinste verschil op bezoek bij Hamburg en telt nu vier punten meer dan Hoffenheim.