Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Allianz Arena
Bayern maakt brandhout van Hamburg
Timothy Collard

Bayern kon vandaag nog geen kampioen worden, maar dat weerhield de Rekordmeister er niet van om negentig minuten lang te imponeren tegen Hamburg. Bayern won met 9-2 (!) en kan zich op de volgende speeldag verzekeren van de Duitse titel.

Bayern liet het niet aan zijn hart komen dat het vandaag nog geen kampioen kon worden. Al na vijf minuten spelen opende Shaqiri de score voor het team van Rode Duivel Van Buyten, die de hele wedstrijd op de bank bleef. Bij de rust stond de forfaitscore al op het scorebord. Schweinsteiger, Pizarro (2) en Robben hadden voor de doelpunten gezorgd.

Iedereen die verwachtte dat Bayern na rust de voet van het gaspedaal zou halen met het oog op zijn Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Juventus, kwam bedrogen uit. De leider uit de Bundesliga ging verder op zijn elan van voor rust. Pizarro beleefde nog eens een ware hoogdag op zijn 34e. De aanvaller nette vlak na rust zijn derde treffer en een minuut later maakte Robben er met zijn tweede doelpunt 7-0 van. Pizarro maakte er twintig minuten voor tijd zelfs 8-0 van.

In het slotkwartier leefde HSV dan toch eens op. Een corner resulteerde in de eerredder van de Nederlander Jeffrey Bruma. Een minuut erna wees Ribéry Hamburg toch nog maar eens op de zware feiten: 9-1. Westermann ‘milderde’ nog enkele minuten voor tijd. De wedstrijd eindigde op een historische 9-2 en Bayern kan zich volgende week, op het veld van Frankfürt, tot kampioen van Duitsland kronen. Het team lijkt overigens ook volledig klaar voor zijn kwartfinale in de Champions League tegen Juventus.