Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Badenovastadion
Freiburg behoudt de druk op Schalke 04 na winst tegen Hannover
Conrad Grayson

SC Freiburg won vanavond haar thuiswedstrijd tegen Hannover 96 met 3-1. Freiburg zet dankzij deze winst Schalke 04 onder druk voor de vierde plaats, die recht geeft op barragewedstrijden voor Champions League- kwalificatie

In een leuke eerste helft ging het spel goed op en neer. Het was de ongelukkige Schulz die na 24 minuten de thuisploeg op voorsprong bracht via een own goal.

In de 36ste minuut wist de 23-jarige Hannover-middenvelder Rausch de bordjes weer gelijk te hangen. De vreugde was echter van korte duur, want nog geen tien minuten later bracht Kruse Freiburg alweer op voorsprong.

Na de koffie was het al Freiburg dat de klok sloeg. Schmid nam in de 73ste minuut alle twijfels weg met een mooi doelpunt. Hannover was aangedaan en kon zich niet meer herstellen.

Freiburg won de wedstrijd met 3-1 en zet Schalke 04 onder druk om de vierde plaats in de Bundesliga.