Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Veltins-Arena
Schalke 04 behoudt vierde plaats na winst tegen Hamburger SV
Conrad Grayson

Schalke 04 won thuis met 4-1 van Hamburger SV en blijft op de vierde plaats hangen, dat recht geeft op een Champions League-ticket. Hamburger maakt ondanks verlies nog steeds aanspraak op een Europa League- ticket.

Schalke 04 begon sterk aan de eerste helft, maar het waren de bezoekers die na vijf minuten via Marcell Jansen op voorsprong kwamen. Hij duwde de bal in doel nadat Heiko Westermann met het hoofd verlengde.

Lang kon Hamburger niet genieten van haar voorsprong, want Michel Bastos trapte de bal staalhard in de onderhoek vanuit de tweede lijn, 1-1.

Schalke 04 kwam na 21 minuten zelfs op voorsprong via Klaas-Jan Huntelaar. Die legde de bal van korte afstand in het mandje na een individuele actie van Julian Draxler.

Zowel Huntelaar als Raffael misten in de resterende minuten van de eerste helft nog goede kansen, maar Hamburger-doelman René Adler voorkwam een derde doelpunt voor de thuisploeg.

Huntelaar met de hattrick

Na de rust lieten beide spelers van Schalke 04 zich alweer opmerken, ditmaal met success. Huntelaar kopte na 58 minuten een bal binnen op een hoekschop van Raffael, 3-1.

De Nederlander zette nog geen tien minuten later zijn hattrick op het scorebord. Zijn derde doelpunt was bijna een kopie van zijn tweede. Hij wist opnieuw de bal binnen te koppen op een hoekschop van Raffael, 4-1.

Draxler en Huntelaar misten naar het einde van de wedstrijd toe nog enkele kansen op de 5-1.