Speeldag: Speeldag 6
Stadion: LTU arena
Schalke 04 speelt gelijk tegen promovendus
Christophe van den Boom

Schalke 04 slaagde er niet in om te winnen van promovendus Fortuna Düsseldorf. De Nederlander Klaas-Jan Huntelaar scoorde, maar zag de Düsseldorf nog terug komen. Het werd 2-2.

Huntelaar bracht Die Königsblauen na een kwartier op voorsprong. Hij nam de bal aan, dribbelde voorbij twee verdedigers en knalde de bal in de korte hoek. Enkele minuten later verdubbelde Joël Matip de score. Hij verzilverde een vrije trap van Christian Fuchs met het hoofd.

Na de rust kwam de thuisploeg sterker terug. Spits Dani Schanin kroonde zich tot held, want vlak na de rust maakte hij de aansluitingstreffer. Een klein kwartier voor het einde maakte diezelfde Schanin de gelijkmaker en zorgt hij er eigenhandig voor dat Fortuna een punt thuishoudt. Voor de promovendus zijn het de eerste doelpunten die ze dit seizoen tegenkregen.