Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Badenovastadion
Ex-Bruggeling matchwinnaar in Duitsland
Timothy Collard

Mainz ging deze namiddag winnen met 1-2 op het veld van Freiburg. Op zich niets speciaals, ware het niet dat Niki Zimling de grote man was bij Mainz. De ex-speler van Club Brugge kroonde zich tot matchwinnaar met een doelpunt en een assist.

Mainz pakte op de eerste speeldag al de drie punten tegen Stuttgart, terwijl Freiburg met lege handen achterbleef op bezoek bij Leverkusen. In de eerste helft kwam geen van beide teams tot scoren, dus was een 0-0-ruststand het logische gevolg.

De tweede helft kondigde zich beter aan en in een dolle fase vielen er drie doelpunten in geen tien minuten tijd. Niki Zimling opende de score en kroop enkele minuten later in de rol van aangever. Freis bracht Freiburg opnieuw in de wedstrijd, maar het bleef uiteindelijk bij 1-2 en zo mag Mainz Niki Zimling zeker bedanken.

Ook Werder Bremen en Bayer Leverkusen boekten vanmiddag zes op zes. Geen van beide teams had echter veel overschot tegen hun tegenstanders. Zo volstond een vroeg doelpunt van Mehmet Ekici voor een 1-0-zege van Werder Bremen tegen Augsburg. Leverkusen van zijn kant, had zelfs genoeg aan een own goal van Stuttgart-speler Daniel Schwaab en haalde het met 0-1.