Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Rhein Neckar Arena
Overzicht Bundesliga: Bayern maakt brandhout van subtopper
Sander De Graeve

In Duitsland stonden deze namiddag al vijf wedstrijden op het programma. Bayern München lijkt op weg naar de zoveelste titel. Als een machine stoomden ze over Hannover heen. Leverkusen en Dortmund stelden teleur.

Bayern München - Hannover 96 4-0

Bayern kreeg subtopper Hannover over de vloer. De bezoekers telden voor de partij vier punten minder dan leider Bayern München. Tijdens de wedstrijd was er weinig te merken van de goeie seizoensstart van Hannover. Bayern koos meteen de aanval en ging snel over de bezoekers.

Lewandowski en Robben zorgden al binnen het kwartier voor een 2-0 voorsprong. Een kleine tien minuten voor rust duwde Lewandowski er nog eentje bij. Daarna was het eventjes welletjes voor de thuisploeg tot Robben tien minuten voor tijd de zware 4-0 eindstand kon vastleggen. Wie gaat dit Bayern tegenhouden?

Bayer Leverkusen - Paderborn 2-2

Achtervolger Leverkusen kreeg met Paderborn een haalbare kaart op bezoek. Bij winst bleef de ploeg in het spoor van Bayern München, maar dat lukte vanmiddag niet. De elfde uit de stand zag na goed 70 minuten Bakalorz wegvallen met rood, maar kwam toch op voorsprong drie minuten voor tijd.

In de extra tijd zorgde Bellarabi ervoor dat een blamage vermeden bleef. Toch zal Leverkusen teleurgesteld zijn dat het dit varkentje niet kon wassen.

Hoffenheim - Schalke 04 2-1

In de clash tussen Hoffenheim, tweede in de stand, en Schalke 04 leek de match al snel beslist. Elyounoussi en Szalai maakten er voor het half uur 2-0 van. Schalke viel nog met tien na rood voor Matip, maar prijsschutter Huntelaar kon toch nog milderen. Hoffenheim wordt alleen tweede op vier punten van Bayern.

Werder Bremen - Freiburg 1-1

In het degradatieduel tussen Werder Bremen en Freiburg kregen we geen winnaar. Beide ploegen zijn zo de verliezer van het weekend. Ze zien Hamburg immers over hen springen.

Borussia Dortmund - Hamburg SV 0-1

Dortmund kon alweer niet winnen in de Bundesliga. Het verslag kan u HIER nalezen.