Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Tivoli - Aachen
Geen drie op een rij voor Bayern
Philippe Crols

Bayern München zal de DFB Pokal dit jaar niet winnen. De landskampioen won de afgelopen twee edities van de Duitse beker, maar moest woensdag in Aachen de duimen leggen. De promovendus won met 4-2.

Bayern liep vanaf het begin achter de feiten aan. Na reeds elf minuten spelen stond de landskampioen dan ook al achter. Reghecampf maakte het eerste doelpunt. Het begin van een hele mooie avond voor alles wat geel en zwart zag. Net voor rust gaf de thuisploeg Bayern helemaal de genadeslag. In enkele minuten tijd ging het van 1-0 naar 3-0. Eerst verdubbelde Reghecampf met zijn tweede van de avond de score en wat later zorgde Ebbers voor de 3-0 en was Bayern de schaamte voorbij.

Magath zal er niet mee kunnen lachen hebben en een donderpreek zal ongetwijfeld niet zijn uitgebleven tijdens de pauze. Zijn spelers hadden het alvast begrepen en sloegen meteen terug. Podolski maakte er net na rust 3-1 van en de thuisploeg begon een beetje te twijfelen. Dat beterde er niet op toen de Nederlander Van Bommel twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer lukte. Bayern zette alles op alles in de slotfase, maar liep helemaal op het einde nog tegen een vierde goal aan. Schlaudraff scoorde, Bayern was uitgeteld.