Competitie: DFB Pokal
Speeldag: Finale
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Ook in de finale vloert Nürnberg Stuttgart

1. FC Nürnberg is hét zwarte beest van VFB Stuttgart. Nadat de nieuwbakken landskampioen in de competitie al twee maal de duimen moest leggen, was het ook in de finale Nürnberg dat aan het langste eind trok. In een zinderende finale werd het uiteindelijk 2-3 na verlengingen.

Nürnberg begon het best aan de partij, maar het eerste gevaar kwam wel van de nieuwe landskampioen. Khedira ging neer in de zestien, maar kreeg geen strafschop. Na twintig minuten kwam favoriet Stuttgart toch op voorsprong. Geklungel in de Nürnberg-defensie werd door Khedira en Cacau afgestraft. Die laatste maakte er 1-0 van. De vreugde bij Stuttgart was echter van korte duur. Nog geen tien minuten later miste Hilbert dé kans op de 2-0. Dat werd nog eens dubbel zo pijnlijk toen Mintal in de daarop volgende counter de gelijkmaker binnentrapte.

Op het halfuur zag het er dan helemaal goed uit voor Nürnberg. Cacau deelde een slag uit aan Wolf en mocht vroegtijdig de kleedkamers gaan opzoeken. Eigenlijk had de landskampioen even later zelfs nog maar met negen op het veld mogen staan nadat Meira Mintal van het veld trapte. Stuttgart haalde de rust met 1-1 en dat had het te danken aan Hildebrand die net voor rust schitterend redding bracht toen Pinola was doorgebroken.

Net na rust moest Hildebrand opnieuw aan de bak toen opnieuw Pinalo op doel trapte. Het resultaat was een hoekschop en die werd door Engelhardt binnengekopt. Stuttgart geklopt dachten de meeste mensen, maar Armin Veh had nog enkele troeven op de bank zitten: sluipschutter Gomez en ex-Beveren-speler Boka. Stuttgart nam risico's zonder echt grote kansen weg te geven. Op kansen voor Stuttgart was het echter ook wachten tot twintig minuten voor tijd. Boka schoot toen net naast de kruising.

Stuttgart leek nog maar weinig klaar te krijgen tot Gomez tien minuten voor tijd door doelman Schäfer werd neergelegd in de zestien. Strafschop en Pardo maakte gelijk. Stuttgart ontbond meteen zijn duivels en had de partij nog binnen de reguliere speeltijd kunnen beslissen, maar Khedira, Delpierre en Hitzlsperger vonden doelman Schäfer of het zijnet op hun weg. Gescoord werd er niet meer: verlengingen dus.

Daarin was het lang wachten op kansen. Iets voor het verstrijken van de eerste verlenging misrekende Hildebrand zich, maar Saenko kon niet profiteren. Beide teams leken op verlengingen af te stevenen tot minuut 110 eraan kwam. Toen besloot Kriteansen eens op doel te trappen. Het resultaat was een wondermooi doelpunt en de beslissing in een heerlijke finale. Stuttgart grijpt dus naast de dubbel.