Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund wint spannende bekertopper
Nico Wieme

In een leuke en temporijke wedstrijd haalde Borussia Dortmund het van Werder Bremen met 2-1. De Borussen mogen zich opmaken voor de volgende bekerronde.

De bezoekers zorgden meteen voor een hoog tempo, maar tegen de gang van het spel in kwam BVB op voorsprong. Frederico werd op de 12de minuut in de zestien knap vrijgespeeld door Petric en met rechts plaatste hij de bal mooi in de rechterbenedenhoek. Ondertussen had Klasnic al twee loepzuivere kansen voor Werder de nek omgewrongen. De Kroaat is na zijn blessure duidelijk nog op zoek naar zijn beste vorm. Bremen was even van slag. Vlak voor de pauze miste Klasnic zijn derde kans voor de Noord-Duitsers.

In de tweede helft ging Bremen op zoek naar de gelijkmaker, maar na 70 minuten luwde de storm en kwam Dortmund weer beter in de wedstrijd. In de laatste tien minuten werd het nog spannend. Eerst maakte Klimowicz er 2-0 van voor de thuisploeg. De buit leek binnen, maar dat was zonder de ingevallen Diego gerekend. Vlak na de tweede thuistreffer werd Rosenberg door Kehl neergelegd in het strafschopgebied en Diego benutte de penalty, waardoor de bezoekers weer mochten hopen. Enkele minuten voor affluiten faalde de Braziliaanse spelverdeler echter bij een tweede elfmeter nadat Amedick opnieuw Rosenberg aan het shirt getrokken had. Het brak Werder zuur op. Dortmund verbreekt door deze kwalificatie zijn bekervloek. De Borussen staan voor het eerst sinds twaalf jaar in de kwartfinales.