Speeldag: Ronde 1
Stadion: LTU arena
HSV bibbert naar tweede bekerronde
Philippe Crols

Hamburger SV heeft zich maandagavond als laatste club geplaatst voor de volgende ronde van de Duitse beker. De eersteklasser had geen overschot tegen tweedeklasser Fortuna Düsseldorf. De beslissing viel pas na het nemen van strafschoppen.

Mladen Petric zette de bezoekers uit Hamburg al snel op voorsprong. Na vier minuten spelen stond de 0-1 op het bord. Tien minuten later was de situatie gekeerd in het voordeel van Düsseldorf. Eerst maakte Oliver Fink gelijk en op het kwartier verschalkte Jerome Boateng eigen doelman Frank Rost (foto).

In de tweede periode bracht Piotr Trochowski zijn jongens opnieuw langszij, maar voor het laatste fluitsignaal weerklonk, kon de eersteklasser de kwalificatie niet meer afdwingen. In de eerste verlenging leek Trochowski HSV vanop de stip toch naar de tweede ronde te schieten.

Dat was echter buiten Andreas Lambertz gerekend. Toen iedereen zich bij een zege van HSV had neergelegd, legde hij de 3-3 tegen de touwen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Hamburg haalde het uiteindelijk en mag dus een ronde verder.