Speeldag: Ronde 2
Stadion: Veltins-Arena
Ruime zeges voor Schalke en Dortmund
Koen Schaaphok

De Duitse grootmachten Borussia Dortmund en Schalke 04 hebben hun bekerwedstrijden dinsdagavond 'gewoon' gewonnen. Schalke won met 3-0 van SV Sandhausen en Borussia Dortmund mocht na een 0-4- overwinning op Aalen naar de volgende ronde in het Duitse bekertoernooi.

Schalke 04 – SV Sandhausen: 3-0

Bij Schalke waren de Nederlanders die samen Arsenal in de Champions League oprolden niet samen van start gegaan. Het was echter opnieuw Ibrahim Afellay die vanuit de basis in eigen huis de score mocht openen tegen tweedeklasser SV Sandhausen. Na de rust mocht Ciprian Marica de 2-0 binnentikken op een vrije trap van Barnetta en Klaas-Jan Huntelaar maakte in de 78ste minuut de derde en laatste treffer namens Schalke.

Aalen – Borussia Dortmund: 0-4

In Aalen had Borussia geen kind aan de veel lager geklasseerde thuisploeg. De bezoekers domineerden de wedstrijd volledig en nog voor de rust hadden Hummels en Schmelzer allebei een goal achter hun naam staan. Na de rust werd het er voor het nietige Aalen niet veel beter op. Kans na kans voor de gele bezoekers. Uiteindelijk slaagde Gotze om met een knap schot in de kruising de doelman kansloos te laten. Snel daarna mocht ook Schieber vanuit de rebound de netten laten trillen een tweede keer juichen. Game over? Niet helemaal. De bezoekers slaagden erin om alsnog te scoren vanuit een vrije trap maar niemand die nog geloofde in een stunt. Exit Aalen en de volgende ronde is ook voor Borussia Dortmund een feit.