Liverpool FC - Manchester United

Dirk Kuyt 34' 1-0
Dirk Kuyt 39' 2-0
Dirk Kuyt 65' 3-0
3-1 90+2' Chicharito
Hattrick Dirk Kuyt bezorgt Liverpool de zege in "Hate Game"
Steven Lammens
| 0 reacties
 Hattrick Dirk Kuyt bezorgt Liverpool  de zege in  "Hate Game"
Foto: © SC

Vanmiddag speelde Liverpool en Manchester United tegen elkaar. Een indrukwekkend Liverpool onder impuls van het duo Kuyt-Suarez speelde de bezoekers volledig zoek.

Liverpool startte sterk aan de wedstrijd met in de derde minuut een aanval via Luis Suarez, die zette een één-tweetje op met Raul Meireles, maar zijn controle was niet zuiver genoeg om een doelrijpe kans te verzilveren. Liverpool bleef aandringen maar schoten van Maxi Rodriguez en Suarez kende geen succes.

Op het kwartier kwamen de bezoekers via een afstandschot van Dimitar Berbatov dichtbij de openingstreffer maar zijn poging belandde op de paal. Meteen daarna een counter van de thuisploeg via een bedrijvige Suarez. Hij kon de vrijstaande Mereiles vinden die met een kopbal Dirk Kuyt probeerde te bereiken maar Edwin Van der Sar zat er net op tijd tussen.

Tien minuten later dreigde Manchester United opnieuw via een hoekschop van Ryan Giggs, Wes Brown kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar Meireles redde de meubelen voor de thuisploeg. Liverpool kon op het half uur nog is in de buurt van Van der Sar komen. Na een fout van Paul Scholes op Lucas Leiva, kon Steven Gerrard een vrije trap nemen, maar zijn schot miste precisie.

Het moment van Suarez kwam meteen daarna. Hij passeerde drie spelers van United in de rechthoek en kon de vrijstaande Kuyt vinden, die hoefde maar binnen te tikken.  United was de kluts kwijt en twee minuten later was het opnieuw prijs voor de thuisploeg. Een voorzet van Suarez naar Meireles werd onderschept via Nani Luis Carlos, maar zijn kopbal  belandde bij Kuyt, die twijfelde geen seconde en kopte de bal voorbij een verbauwereerde Van der Sar.

Net voor de rust werd het aangenaam kijkstuk verstoord door een aantal incidenten. Jamie Carragher ging nogal stevig door op Nani en Rafael Pereira Da Silva ging als een gek in op Leiva. Beide incidenten werden bestraft met een gele kaart. Nani moest het veld noodgedwongen verlaten door een blessure en werd net voor de rust vervangen door Javier Hernandez.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg via Meireles. Een doorsteekbal van Suarez belandde in zijn voeten maar zijn voorzet werd door Van der Sar onderschept voor de voeten van de aanstormende Gerrard. Meteen het sein voor de bezoekers om in gang te schieten maar Hernandez zijn schot kon Pepe Reina niet bedreigen.United bleef aandringen. Deze keer Wayne Rooney met de mooie pas naar Giggs, die twijfelde niet maar zijn schot ging net over doel. De volgende actie kwam opnieuw via een voorzet van Rooney die vond de vrijstaande Rafael. Die kon met een kopbal Berbatov bereiken, maar zijn kopbal werd wederom op de lijn gekeerd door Mereiles.

Op het uur kregen de bezoekers een vrije trap na een fout van Sotirios Kyrgiakos op Scholes, maar Giggs kon de bal niet laag houden en belandde zo hoog over het doel van Reina. Live"rpool loerde op de counter en kreeg een mooie kans via Meireles, maar zijn schot kon Van der Sar niet verontrusten. In de 64 ste minuut sloegen de Reds opnieuw toe. Een vrije trap van Suarez werd door Van der Sar gelost en Kuyt kon zijn hattrick vervolledigen.

Kuyt kwam nog kort bij een vierde treffer maar zijn schot ging over het doel. Suarez kwam vier minuten voor tijd na een geweldige individuele actie nog bij een vierde treffer maar zijn schot ging ver naast. United kon maar sporadisch dreigen. Het kreeg via Berbatov nog een kans op de eerredder maar Reina lag in de weg. Twee minuten voor affluiten een ingestudeerd nummertje van de thuisploeg. Het schot van Gerrard belandde net naas het doel van Van der Sar. Manchester United kon in blessuretijd die eerredder dan toch nog maken via een kopbal van Hernandez.

Met deze klinkende zege klimt Liverpool naar een zesde plaats in de Premier LeagueManchester United behoudt drie punten voorsprong op Arsenal aan de kop van het klassement. The Gunners hebben wel nog een match minder gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws