Duivels vallen op in Merseyside Derby: Mignolet en Lukaku in vorm
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Mignolet en Lukaku na onderling duel met vertrouwen naar Duivels

Duivels vallen op in Merseyside Derby: Mignolet en Lukaku in vorm
Foto: © photonews

De Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool is geëindigd op 1-1. Bij Liverpool keepte Simon Mignolet een heel goeie match en Romelu Lukaku poetste zijn indrukwekkende statistieken nog wat op.

Mignolet hield in de eerste helft zowel Naismith als Barkley van de openingstreffer met een paar geweldige reddingen. Aan de overkant toonde Danny Ings zich wel trefzeker en Liverpool leek met een 1-0-voorsprong te gaan rusten. 

Dat was echter zonder Romelu Lukaku gerekend, want in de toegevoegde tijd van de eerste helft kon de Rode Duivel - zonder twijfel eerste spits nu Benteke geblesseerd is - zijn statistieken nog wat meer glans geven door een rebound hard binnen te schieten. Geen schijn van kans voor Mignolet.

De tweede helft verwaterde het spel wat en Brendan Rodgers werd duidelijk nerveus. De manager van Liverpool weet dat zijn job op de tocht staat en dat inst in de derby wenselijk was. 

Lukaku en Mignolet speelden wel een heel verdienstelijke match. Een kwartier van tijd pakte de spits nog eens uit met een kopbal waarop Mignolet zich moest onderscheiden. Goals vielen er niet meer en dus blijft Rodgers in een moeilijk parket zitten. 

Meer nieuws

Meer nieuws