whuWest Ham Utd
Preston North End
Datum: 30/05/2005 16:00
Competitie: The Championship
Speeldag: Eindronde: Finale
Stadion: Millennium Stadium
West Ham promoveert naar Premier League
Kristof Blomme
| 0 reacties
West Ham promoveert naar Premier League
Foto: © SC

West Ham heeft zich maandagmiddag in Cardiff verzekerd van een terugkeer naar het hoogste niveau. De Hammers versloegen Preston met 1-0.

Preston begon lichtjes als favoriet in deze finale van de play-offs. Ze hadden West Ham in de competitie twee keer met 2-1 geklopt. Het was echter West Ham dat beter aan de match begon. Newton kon de bal doorspelen tot bij Repka. De poging van de verdediger strandde echter op de paal. Niet veel later kon Zamora Etherington vrij spelen. Nash reageerde gevat op zijn poging. Preston kon enkel dreigen met pogingen uit de tweede lijn. 

Na de rust was er dan toch plots een kans voor Preston. Een hoekschop werd door Cresswell verlengd, maar Newton kon de bal net voor de lijn keren. De Hammers kregen ook een uitstekende kans op de openingstreffer. Een poging van Harewood werd gepakt door Nash. In de rebound werd de bal van Zamora door Davis van de lijn gekeerd. De daarop volgende poging van Harewood werd afgeblokt. Na bijna een uur was het dan toch raak. Een voorzet van Etherington werd door Zamora van dichtbij afgemaakt. Diezelfde Zamora kreeg een grote kans op een tweede goal. Hij kon volledig vrijstaand op doel koppen, maar hij mikte te hoog. Nu moest North End wel komen. Nugent knalde een bal op Walker. Cresswell probeerde nog van ver, maar z'n poging ging ver naast. Bij West Ham viel doelman Walker uit met een knieblessure, maar veel maakte het allemaal niet meer uit. West Ham speelt volgend seizoen weer in de Premier League. 

West Ham: Walker (Bywater 87), Repka, Ferdinand, Ward, Powell, Newton (Noble 82), Reo-Coker, Mullins, Etherington, Harewood, Zamora (Dailly 74).

Preston: Nash, Mawene (Alexander 87), Davis, Lucketti, Hill, Sedgwick (Agyemang 71), McKenna, O'Neil (Etuhu 81), Lewis, Cresswell, Nugent.

Goal: Zamora 57.

Toeschouwers: 70,275.

Scheidsrechter: M. Riley.

The Championship

 Eindronde: Finale