Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Britannia Stadium
Hammers op één punt van play-offs
Kristof Blomme

West Ham heeft op de valreep Stoke City geklopt. Door deze broodnodige overwinning komen ze nu op drie matchen van de zesde plaats, die recht geeft op play-offs.

Al heel vroeg in de partij kreeg Stoke wat kansen. Eerst kwamen de Hammers nog goed weg bij een puntertje van Dave Brammer. Even later was het Noel-Williams die met een volley bijna raak trof. James Walker had echter een goede redding in huis. Voor rust bleef Stoke de betere. Noel-Williams kopte nog een goede voorzet van Buxton naast. Na een foutje van Walker kon Jones bijna scoren, maar nu was het Ward die op de doellijn kon ontzetten. Met deze 0-0 stand kwam West Ham zeer goed weg.

Tien minuten na rust werd Noel-Williams in de diepte gesturd. Ferdinand leek een fout te maken, maar het protest werd weggewuifd door scheidsrechter Laws. Bij de Hammers kwam Bobby Zamora in de ploeg. Meteen was het bijna raak. Na een goeie actie schoot hij onbesuisd over. Tien minuten voor het einde was het dan toch raak voor hem. Een schitterende lage voorzet van Harewood werd door Zamora simpel binnengetikt, 0-1.

Stoke: Simonsen, Buxton (Henry 74), Duberry, Hill, Taggart, Brammer, Clarke, Russell, Greenacre (Neal 83), Jones (Ricketts 83), Noel-Williams.

West Ham: Walker, Ferdinand, Repka (Zamora 76), Ward, Powell, Etherington, Newton, Reo-Coker, Mullins (Fletcher 76), Sheringham, Harewood (Chadwick 90).

Goals: Zamora 78.

Toeschouwers: 14,534

Scheidsrechter: G. Laws