Speeldag: Speeldag 44
Stadion: Stadium of Light
Sunderland naar Premier League
Kristof Blomme

Na een 2-1 overwinning thuis tegen Leicester is Sunderland zeker van promotie naar de Premier League. Na twee jaar komt Sunderland dus weer terug op het hoogste niveau.

De thuisploeg kon al na één minuut op voorsprong gekomen zijn. Stewart schoot deze kans net naast. Na vijf minuten was het bij de eerste kans voor Leicester raak. Kapitein Tiatto gaf een prachtige lange bal naar Maybury. Die schoot in de verste hoek binnen. De bezoekers hadden de kansen om nog verder uit te lopen. Alnwick, de 18-jarige debutant bij Sunderland, toonde bij deze pogingen z'n klasse. Ook de rood-witten voetbalden nog kansen bij elkaar. Zowel Lawrence als Wright konden niet scoren. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Stewart knalde z'n 17e van het seizoen tegen de touwen.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Walker, doelman van de bezoekers, moest wel nog z'n kunnen tonen op een kopbal van Brown. Beide ploegen werden wat nerveus. Een opstootje tussen Dublin en Brown werd opgelost met een gele kaart voor beiden. Op het uur kon Sunderland toch op voorsprong komen. Een hoekschop van Lawrence werd door Caldwell binnengekopt. Hier bleef het dan ook bij, 2-1.

Door het gelijke spel van Ipswich, derde in de stand, telt Sunderland nu acht punten voorsprong. Met nog twee matchen te gaan kunnen ze niet meer bijgehaald worden. Ook de titel is bijna een feit met een voorsprong van vijf punten op dichtste concurrent Wigan.

Sunderland: Alnwick, Wright, Breen, Caldwell, Arca, Lawrence, Whitehead, Robinson, Welsh (Danny Collins 71), Stewart (Elliott 81), Brown (Deane 77).

Leicester: Walker, Kenton, McCarthy, Dublin, Maybury, Hughes, Gudjonsson (Williams 66), Nalis (Stearman 68), Tiatto, Connolly, de Vries (Moore 25).

Goals: Maybury 5, Stewart 23, Caldwell 60.

Toeschouwers: 34,815

Scheidsrechter: M. Jones.