Competitie: The Championship
Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Derby in finale na thriller
Kristof Blomme

Derby County zit in de finale van de play-offs. De Engelse tweedeklasser klopte Southampton na een ware thriller. Derby had bij Southampton met 1-2 gewonnen en kon de klus dus op eigen veld klaren. Na amper drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Moore. Southampton bleef echter niet bij de pakken zitten en één minuut later was de stand weer in evenwicht. Viafara scoorde voor de Saints. Tien minuten na de rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Opnieuw was het Viafara die de netten deed trillen. Twintig minuten voor het einde kwam Derby langszij toen Best zijn eigen doelman verschalkte. In de slotminuut van de partij kon Rasiak toch nog verlengingen afdwingen, 2-3 werd het na 90 minuten.

Ook na verlengingen bleef de stand 2-3, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Voor de bezoekers misten zowel Best als Idiakez, terwijl de thuisploeg foutloos was. Derby betwist de finale tegen Wolves of West Brom.