Koude douche voor Slovenië na spektakelstuk

Wat een spektakel hebben we te zien gekregen in Antwerpen op het EK Futsal. Slovenië leek op weg naar een nieuwe stunt en de kwartfinales, maar kreeg in de slotfase meer dan het deksel op de neus.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

Azerbeidzjan stond voor zijn eerste opdracht op dit EK Futsal en het moest aan de bak tegen Slovenië, dat twee dagen geleden ietwat verrassend de maat had genomen van Italië. De Slovenen waren bij een puntendeling zeker van de kwartfinales, bij winst was ook de groepswinst binnen.

En wat een schouwspel kregen we. Bits, maar veel minder vuil dan in de eerste match van de avond. Qua gele kaarten en het stilliggen van het spel scheelde dat heel wat. En dan die doelpunten: al na anderhalve minuut kon je weten datwe er veel gingen te zien krijgen, want toen was het al 1-1.

Vrohec van goudwaarde

De rest van de eerste helft zagen we een bijzonder uitgekookt Slovenië bezig. Dat zij eergisteren wonnen van Italië leek plots geen verrassing meer, maar eerder de revelatie van dit toernooi tot dusver. Via Cujec en Vrhovec werd het 3-1 aan de koffie.

Rafael deed na de pauze even iets terug, maar nogmaals Vrhovec - toen al goed voor een hattrick. Dat leek ook meteen goed voor de overwinning en de groepswinst te gaan zijn, maar niets was minder waar.

Koude douche voor Slovenië

De Azeri gingen er nog eens helemaal achterstaan en namen bijzonder veel risico's met hun vliegende keeper. Maar dat leverde ook op: ze kwamen steeds dichter, al kon Slovenië op de counter toch weer op voorsprong komen.

Maar de Azeri streden en blijven strijden. Zelfs toen het een minuut voor tijd 6-6 werd bleven ze met hun vliegende keeper op zoek gaan naar de overwinning. En die kwam er uiteindelijk ook. Azerbeidzjan heeft nu genoeg aan een puntje tegen Italië voor de groepswinst. Slovenië moet hopen, maar maakt ook nog een goede kans op de volgende ronde.

Herbeleef Slovenië (futsal) - Azerbeidzjan (futsal)