Volg de match tussen Zenit St Petersburg en AZ Alkmaar live, samen met vele andere supporters.

Om 17u30 begint de UEFA Cupwedstrijd tussen Sint Petersburg en AZ Alkmaar in de poulefase. Koenders en Mendes vervangen De Zeeuw en Steinsson. Maarten Martens komt terug in de basis.
Zenit St Petersburg: Anyukov Aleksander, Chontofalski Kamil, Kim Dong Jin , Lombaerts Nicolas, Radek Sirl, Shkrtel Martin, Timoshchuk Anatoli, Zyryanov Konstantin, Dominguez Alejandro, Arshavin Andrei, Tekke Fatih.
AZ Alkmaar: Waterman Boy, Koenders Milano, Jaliens Kew, Donk Ryan, Opdam Barry, Mendes da Silva David, Cziommer Simon, Martens Maarten, Agustien Kemy, Dembele Moussa, Da Silva Ferreira Ariclenes (Ari).
Dominquez gaat al richting doel, maar gevaar levert het evenwel niet op.
3
Tekke weet een vrije trap uit te lokken op de rand van het zestienmetergebied.
4
Koenders kan de vrije trap veilig weg werken. Gevaar geweken voor de Nederlandse club.
7
Mendes staat voor het eerst na 33 weken afwezigheid terug in de basis bij AZ.
8
Opdam moet een poging van Dominquez in hoekschop verwerken.
9
Opdam ligt geveld hij moet verzorgd worden aan het hoofd.
9
De speler van AZ kan terug deelnemen aan deze wedstrijd.
10
Dembele krijgt een kans op aangeven van Cziommer, maar de Belg schiet over de goal.
11
Kans aan de overzijde met Zyrianov, alleen voor de doelman. De speler van Zenit plaatst de bal tegen de paal in plaats van in de goal. Dit was een grote mogelijkheid voor de Russen.
11
De wedstrijd komt goed op gang met al grote mogelijkheden aan beide zijden.
13
Cziommer schiet een poging over de kooi van de Russische doelman.
15
Dominquez is de bedrijvigste man bij Zenit tot nu toe. Nu schiet hij een poging naast.
15
Bij het Russische team ontbreekt het hen aan efficiëntie voor doel, om een doelpunt te maken. 2 opgelegde kansen werden de nek omgewrongen.
20

Goal
Doelpunt van Da Silva Ferreira Ari (Onbekend Onbekend)

26
 Gele kaart voor David Mendes da Silva

34
AZ is blij met de voorsprong die het toe nu bij elkaar gevoetbald heeft en gaat die probeen te behouden, want Zenit was in de beginfase de gevaarlijkste ploeg.
36
 Gele kaart voor Kemy Agustien

38
Donk is bij de les bij een poging van een speler van Zenit.

Goal
Doelpunt van Anatoli Tymoshchuk (Onbekend Onbekend)
De Rus zet de penalty rustig om.
43
AZ begaat veel overtredingen in deze wedstrijd. De scheidsrechter is niet milt en trekt veel kaarten voor AZ spelers. Ari heeft het zelfs met rood moeten bekopen.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten in Rusland met een 1-1. De eerste helft was leuk om volgen. Kansen aan weerszijden. Zyrianov kreeg de mogelijkheid om te scoren, maar de paal bracht redding voor AZ. Toch waren het de Nederlanders die op voorsprong kwamen dankzij het doelpunt van Ari. Diezelfde speler mocht 5 minuten voor rust naar de kant met een rode kaart. De scheidsrechter sloeg even tilt en gaf nog enkele kaarten aan AZ spelers. Op slag van rust kreeg Zenit een strafschop en Tymoshouk schot beheerst naast Waterman in doel en de bordjes hingen terug in evenwicht. Beide ploegen zullen ietsje efficiënter moeten zijn. AZ zal moeten oppassen dat enkele spelers niet tegen een tweede gele kaart aanlopen. Ruststand: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Milano Koenders

46
De tweede helft begint. Zenit mag aftrappen. AZ moet nog een hele helft met 10 spelers spelen.
48
Anyukov met een schot, maar deze gaat naast.
49
De Russen hebben goed naar de uitleg van Advocaat geluisterd, want Zenit komt gretig uit de kleedkamers. Sirl schiet een kans voorlangs.
51
Vervangen Maarten Martens
Ingevallen Sébastien Pocognoli

52
El Hamdaoui warmt zich op langs de zijlijn.
57
Tekke met een poging op doel, maar deze bal gaat net naast het doel.
57
Pocognoli valt gretig in.
60
Vervangen David Mendes da Silva
Ingevallen Mounir El Hamdaoui

64
Zenit ontwikkelt veel druk richting het doel van AZ.
71
Waterman is bij de les bij een poging van een Zenit speler.
72
Het spel speelt zich vooral af op de helft van AZ. Het typeert de dominantie die Zenit heeft.
73
Dembele probeert uit te breken richting doel van Zenit, maar de Rode Duivel wordt afgestopt.
74
AZ gaat proberen om de gelijke stand op de bordjes te houden.
75
Buitenspel Anyukov.
77
El Hamdaoui met een poging, maar deze gaat over.