Neftchi Baku
Germinal Beerschot
Datum: 12/07/2008 18:00
Competitie: Intertoto
Speeldag: Ronde 2 (R)
Stadion: Tofik Bakhramov Stadion Baku
Germinal Beerschot uitgeschakeld
De Nijs Michael
| 0 reacties
Germinal Beerschot uitgeschakeld
Foto: © SC

Cercle Brugge voelde er niets voor om dit seizoen Intertoto te spelen, dus ging het ticket naar Germinal Beerschot. 'De Ratten' wilden via de kleine Europese competitie een ticket voor de UEFA Cup afdwingen, maar dat liep niet zoals gepland.

Nadat Germinal Beerschot thuis al niet verder kwam dan een magere 1-1 tegen Neftchi Baku, gingen de Ratten nu onderuit in het verre Azarbeidzjan. Nochtans begon Germinal Beerschot vrij goed aan de partij, alleen kon paars-wit de druk niet omzetten in kansen. De thuisploeg counterde daarentegen scherp en dreigde via Adamia en Olefir. Malki zorgde voor het eerste gevaarlijke standje voor het doel van de thuisploeg, maar zijn schot werd door de plaatselijke goalie gestopt. 

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op, een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een schot en een kopbal van Adamia misten nog het doelkader, maar Sadigov kende meer succes bij de afwerking. Hij kopte de bal fraai in het Antwerpse doel, 1-0. Germinal Beerschot probeerde nog te reageren, maar de pogingen van Malki en Wamfor werden van de lijn gehaald. Het bleef dus 1-0, meteen het einde van het Europees avontuur van Germinal Beerschot.