Herbeleef België - Moldavië (UEFA Kampioenschap O21)

1
Jonge Duivels zijn er aan begonnen
De Jonge Duivels hebben hun derde kwalificatiewedstrijd op gang getrapt.
4
De Belgen hebben de match meteen in handen genomen. De bezoekers staan erg onrustig te spelen.
8
Faes stuurt de razendsnelle Openda diep op de counter. De bezoekende doelman is maar net op tijd bij de bal. in de tweede fase maakt Amuzu een knappe actie in de vijandige zestien. Net niet voorlopig.
9

Goal
Doelpunt van Lois Openda (Onbekend Onbekend)
Daar is de 1-0 al! Openda kopt een voorzet van op de rechterkant tegen de netten en gaat coach Walem bedanken. Het moeilijkste lijkt nu al achter de rug voor de Jonge Duivels.
11
Daar is bijna de 2-0. Een schot van Amuzu wordt maar net gered. Maakt België het hier snel af?
15
De bezoekers dwingen een eerste hoekschop af. Die wordt eenvoudig weggekopt.
16
De smet gooit een voorzet voor doel. De bezoekende doelman kan hem nog net wegboksen.
17
Moldavië speelt bijzonder potig en maakt nu twee overtredingen binnen de minuut die eigenlijk geel verdienen. De scheidsrechter houdt het voorlopig op één geel karton. Dat deelde hij al in minuut één uit.
20
Openda krijgt van dichtbij de kans om de score te verdubbelen. Zijn deviatie wordt in corner gewerkt. Die levert uiteindelijk niets op.
23
Antonucci gaat als eerste Belg de bon op. Voor spelbederf. Valt weinig op af te dingen.
25
Openda doet Moldavië pijn met zijn snelheid. Tot twee keer toe komt hij zo dicht bij een tweede treffer.
27
Bataille snijdt door de Moldavische boter de zestien in. Uiteindelijk kan niemand afwerken. De 2-0 hangt toch echt in de lucht.
29

Goal
Doelpunt van Francesco Antonucci (Onbekend Onbekend)
Antonucci duikt op voor de vijandige doelmond en trapt de 2-0 via de doelman tegen de netten.De Italiaanse Belg wordt dit seizoen door Monaco uitgeleend aan FC Volendam in de Nederlandse tweede klasse.
33

Goal
Doelpunt van Moldavië
Meteen na de 2-0 staat het al 2-1. Svilar heeft amper een bal moeten pakken, maar wordt wel geklopt met een knap schot in de korte hoek van Cojocaru.
40
Bataille ondergaat een stevige tackle onder de neus van de meest fanatieke duivelse fans. Meer dan een hoekschop krijgt België er niet voor. De speler van Oostende kan uiteindelijk wel verder.
45
België dwingt nog een hoekschop af na een knappe actie van Openda. Krijgen we nog een goal te zien voor de rust?

Scheidsrechter
Rust
België - Moldavië O21: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Bal rolt opnieuw! Komen Jonge Duivels nog in de problemen?
De tweede helft is afgetrapt. De Belgen waren baas in de eerste periode en scoorden twee keer, maar één flits zorgde voor de 2-1.
50
Openda wordt opnieuw prima bediend van de linkerkant, maar knikt net naast. Prima mogelijkheid.
51
Net op het moment dat er bij de bezoekers eentje tegen de grond ligt, countert België zich naar een prima mogelijkheid. Amuzu gaat uiteindelijk te fel door op de vijandige doelman. Geen derde doelpunt.
58
Doku en Sambi Lokonga komen Bataille en ANtonucci vervangen.
59
Vanheusden begint plots te dribbelen in de vijandige zestien en haalt uit. Hete levert een hoekschop op.
70
Jonge Duivels nog niet zegezeker
Svilar krijgt in de tweede helft opnieuw niet veel werk op te knappen, maar zegezeker zijn de Belgen nog niet. Daar is een derde treffer voor nodig.
76

Goal
Doelpunt van Zinho Vanheusden (Onbekend Onbekend)
Vanheusden beslist de partij. De ingevallen Vanzeir gaat alles en iedereen voorbij en legt slim achteruit. Vanheusden is goed gevolgd en maakt er 3-1 van.
83
Jonge Duivels met een man meer
De bezoekers moeten verder met tien na rood voor Cojocaru. Dat maakt het de Belgen nog wat eenvoudiger.
88
Er staan nog maar een paar minuten op de klok. België gaat hier drie broodnodige punten pakken in de strijd om het EK U21 van 2021.
90+1

Goal
Doelpunt van België
Strafschop België! Doku wordt tegen de grond gewerkt en eist de bal ook op. De keeper gaat de juiste hoek uit, maar is kansloos. 4-1.