FC Lahti
Tampere United FC
Datum: 28/07/2005 18:00
Competitie: Veikkausliiga
Speeldag: Speeldag 15
Tampere zwaar onderuit in Lathi
Truyens Himke
| 0 reacties
Tampere zwaar onderuit in Lathi
Foto: © SC

FC Lathi is een naam die nog lang zal nazinderen in groot Tampere. Gisteren ging TamU met maar liefst 3-1 onderuit en hierdoor mogen ze de eerste stek wel helemaal vergeten.
 
Voor Tampere was de opdracht duidelijk: winnen, winnen en nogmaals winnen. Maar desondanks presteerde de troepen van trainer Ari Hjelm het om gisteren zwaar de boot in te gaan bij middenmoter FC Lathi. Alle titelambities die club nog had mogen nu wel opgeborgen worden.
Reeds na 14 minuten was het duidelijk, die zou TamU’s beste dag niet worden. Rafael dolde met de normaal gezien zo goed georganiseerde verdediging en plaatste de bal mooi voorbij Kavén. En daarna ging het van kwaad naar erger; slordige passes, te veel individueel proberen, … Lathi liet begaan en gaf op het juiste moment een tegenprik, 2-0.
 
Na de rust veranderde het spelbeeld enigszins, Tampere kreeg een uitbrander en begon alsnog te voetballen. Maar het kwaad was al lang daarvoor geschied en Lathi gaf de overwinning niet meer uit handen. Net voor het einde mocht Scheweleff dan toch de aansluitingstreffer binnen kegelen. Lathi koos het zekere voor het onzeker en zette de eindscore 2 minuten later op 3-1 via een doelpunt van Kottila.
 
Lathi doet met deze overwinning een gouden zaak en springt weg van het duo TPS – RoPS over IFK Mariehamn naar de 8ste stek in het klassement. Tampere daarentegen zakt weg naar de vijfde plaats en telt 12 punten minder dan leider MyPa.

Veikkausliiga

 Speeldag 15