Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux naar halve finales Franse beker
Wouter Laeremans

Bordeaux blijft op vier fronten meestrijden. De Franse landkampioen rekende in de kwartfinales van de Coupe de la Ligue af met tweedeklasser Sedan. De Girondins haalden het met 1-0.

De titelverdediger in deze bekercompetitie liet heel wat vaste waarden rusten tegen de nummer 15 uit de Ligue 2. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Sedan geen partij was voor de Girondins. Bordeaux kreeg de meeste kansen en de bezoekers kwamen amper onder de druk uit.

In de tweede helft zette Gouffran zijn ploeg verdiend op voorsprong. Sedan kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en die belandde via de rug van Abdallah voor de voeten van de Franse spits. Die  had geen enkel probleem om Sedan-doelman Costil te verschalken.

Verdediger Rozic ontam Sedan alle hoop op een stunt toen hij even na het uur werd uitgesloten met een tweede gele kaart in vijf minuten. Sedan kreeg via Mokaké nog een goede kans, maar Sané stak er tijdig een voetje tussen. De zege kwam daarna nooit meer in gevaar.

In de halve finale ontmoet Bordeaux Lorient, dat te sterk was voor Olympique Lyon. De andere twee kanshebbers op de finale zijn Toulouse en Marseille, die morgen hun halve finale afwerken.

Bordeaux is nog steeds op weg om vijf prijzen te pakken. De ploeg staat op kop in de Ligue 1 en zit ook in de achtste finales van de Coupe de France. Olympiakos is de volgende tegenstander in de Champions League en eerder pakte de ploeg van Laurent Blanc de Franse Supercup.