Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille-Monaco eindigt onbeslist

De Franse topper tussen Marseille en Monaco eindigde op een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd was de blikvanger van de twaalfde speeldag in de Ligue 1.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. Monaco kreeg de eerste kans voorgeschoteld, maar Adebayor kon niet scoren. Na twintig minuten stond het 1-0 toen Sergio Koke prachtig binnenkopte. Vijf minuten later verdubbelde Bamogo de score bijna, maar hij kon niet scoren. In de 33ste minuut lukte Mohamed Kallon de gelijkmaker. De ruststand was 1-1, een logische stand, want geen van beide teams kon het laken naar zich toetrekken.

De tweede helft was voor Marseille. Bamogo, Lizarazu en Costa kregen goede kansen, maar konden niet scoren. Monaco kon hier maar één keer iets tegenover stellen. Saviola probeerde nog een lob net voor affluiten, maar de bal verdween niet in doel. Patrice Evra kreeg net voor tijd nog zijn tweede gele kaart en mocht iets vroeger dan zijn ploegmakkers het veld verlaten.

Marseille toonde dat het een grote club is. Het speelde erg goed en dat werd geapprecieerd door de thuisaanhang. Monaco kan nu al vijf wedstrijden niet meer winnen.