Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Parc Des Princes
PSG verslaat Marseille verdiend

PSG heeft op eigen veld Marseille verslagen met 2-1. De Parijzenaars speelden meer dan 70 minuten met tien man, maar slaagden er toch in te winnen.

PSG begon sterk aan de wedstrijd en drukte Marseille meteen tegen het eigen doel aan. De eerste goede kans was nochtans voor de bezoekers in de achttiende minuut. Bamogo trapte op doel, maar miste. Een minuut later kreeg Sylvain Armand een rode kaart van scheidsrechter Veissière na een tackle langs achter op Fiorese. PSG ging verder op haar elan en in de 31ste minuut leverde dit een doelpunt op. Pedro Pauleta schoot de bal hard in doel na mooi voorbereidend werk van Pancrate. Vijf minuten voor rust maakte Marseille gelijk. Batlles kreeg de bal toegespeeld van Koke en nam hem meteen op de slof; 1-1 en alles te herdoen voor PSG.

Marseille probeerde in het begin van de tweede helft PSG vast te zetten, net zoals ze op het einde van de eerste helft gedaan hadden. Dat lukte, maar scoren niet. In de 53ste minuut was er appel voor strafschop, maar Gilles Veissière gebaarde dat er niets aan de hand was. PSG nam het spel weer over en domineerde met tien man het elftal van Marseille. In de 68ste minuut scoorde Edouard Cissé. Hij trapte de bal onhoudbaar binnen. Barthez stond erbij en keek ernaar. Marseille probeerde nog wel, maar kwam niet meer tot scoren. PSG houdt zo de drie punten thuis.

In het klassement hebben de Parijzenaars nu postgevat op de tiende stek met zeventien punten. Marseille staat op de zesde plaats, maar heeft slechts twee punten meer dan PSG.