Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille verslaat Lille

Olympique de Marseille heeft vanavond zijn tweede overwinning op rij behaald in de nog maar pas begonnen Franse competitie. Het versloeg Lille met 3-0.

l'OM was het betere team in de beginfase van de wedstrijd, maar na een kwartiertje kon Lille meer evenwicht in de partij brengen en dit resulteerde in enkele kansen. Vijf minuten voor rust kon Habib Bamogo met zijn eerste doelpunt van deze competitie zijn club op voorsprong brengen. Een schot vanop 25 meter liet doelman Sylva geen kans.

Net voor het uur moest Lille met tien man verder na een tackle van Rafaël Schmitz op de doorgebroken Steve Marlet. Vijf minuten voor tijd volgde de tweede rode kaart. Benoît Angbwa haalt Luyindula langs achter neer. Scheidsrechter Ledentu twijfelt en trekt tenslotte rood. Lille zakt hierna volledig in mekaar en Marseille kon hiervan nog twee maal profiteren. Een minuut voor het officiële einde van de partij maakt Steve Marlet er 2-0 van. Eduardo Costa lukte nog de 3-0 toen hij alleen op doel mocht afgaan en Sylva geen kans liet.

Drie leiders nu in de Ligue 1; Marseille, Metz en Monaco, met het maximum van zes punten. Onderaan hebben Ajaccio, Strasbourg, Saint-Etienne en Nice nog geen puntje kunnen halen.