Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadium Lille Métropole
Kampioenschap terug spannend

Lille heeft in eigen stadion dé topper gewonnen van leider Lyon met 2-1! Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisclub op voorsprong maar na de aansluitingstreffer van Juninho was het toch bang afwachten voor de supporters van de verrassende tweede uit de stand.

Na drie minuten scoorde Matt Moussilou al meteen het eerste doelpunt. Het was de eerste kans van de wedstrijd en Lyon werd meteen op haar plaats gezet. Twintig minuten voor tijd verdubbelde diezelfde Moussilou de score, maar tien minuten later mocht Juninho op strafschop gelijkmaken. De laatste tien minuten werden nog enorm spannend voor Lille, maar het hechte blok kon het slotoffensief van Lyon weren en diende de leider zo haar eerste nederlaag van het seizoen toe.

Een uitgebreid verslag van de topper vindt u hier ==>

Lille sluipt nu tot op drie punten van Lyon. Het kampioenschap wordt nieuw leven ingeblazen.