Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Louis II
Zinderende slotfase in Monaco - Lyon
Anthony Van der Planken

De Franse topper tussen AS Monaco en Olympique Lyonnais heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd in het Stade Louis II eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft was leuk om te zien. Beide ploegen gingen er voor, al was vooral thuisploeg AS Monaco erg gretig. Alle elementen van een spektakelwedstrijd waren aanwezig: doelrijpe kansen, bikkelharde duels en de nodige kaarten. Enkel goals ontbraken. De ruststand was dan ook die waarmee de wedstrijd was begonnen.

Ook de tweede helft kende een aangenaam verloop. Toen
Essien in de 66e minuut een rode kaart kreeg, leek Monaco de lakens naar zich toe te trekken. De speler van Lyon deelde een slag uit aan Kallon en mocht – uiteraard niet zonder de nodige druk van de Monegasken – inrukken met rood. En inderdaad, de man-meer-situatie leverde Monaco een groot voordeel op. Vijf minuten voor tijd scoorde Rodriguez immers de 1-0.

Lyon, competitieleider in Frankrijk, moest dus wel wat terugdoen. Het probeerde wel, maar aanvankelijk lukte het niet. Tot in de slotseconden:
Juninho zette voor tot bij Clément, die met zijn hoofd de bal binnenlegde. 1-1, zuur puntenverlies voor Monaco, dat de ideale kans op nieuwe titelkansen zo laat liggen.