Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Municipal Saint Symphorien
Metz-Lyon 1-1, enkelbreuk voor Elber

In de laatste wedstrijd van de derde speeldag in de Ligue 1 heeft Lyon 1-1 gelijkgespeeld op het veld van FC Metz.

In een attractieve eerste helft was Metz duidelijk de betere ploeg. Dit uitte zich in een doelpunt op het halfuur van Franck Ribery die Gregory Coupet, de doelman van Lyon, verschalkte. Net voor rust claimt Lyon nog een strafschop na een contact tussen Elber en Caillet, maar scheidsrechter Piccirillo beoordeelt de fase goed en geeft geen strafschop.

De tweede helft begon eveneens spectaculair. Vijf minuten na rust valt Elber en moet gewisseld worden. Even later komt het bericht dat hij zijn rechterenkel gebroken heeft. Hatem Ben Arfa valt in. Tien minuten later kan Lyon dan eindelijk tegenscoren via Florent Balmont.

1-1 blijft het in een mooie wedstrijd van de twee ploegen. Enkel de zware blessure van Giovanne Elber zorgt voor een valse noot in het Stade Saint-Symphorien.

FC Metz komt zo mee op kop van de rangschikking met Lens, Toulouse, Marseille en Bastia. Lyon staat samen met Caen op de negende plaats met vijf punten. PSG staat gedeeld veertiende met een punt. Enkel AC Ajaccio blijft puntenloos achter.