Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille stopt zegereeks PSG in Clasico

Marseille is er niet in geslaagd PSG te verslaan. Het speelde 1-1 gelijk in het Stade Vélodrome en ziet Lyon nu al dertien punten uitlopen. Het treffen werd vooraf als een grote clash beschreven in de Franse media, maar de “Clasico” kon dit op geen enkel ogenblik in de wedstrijd rechtvaardigen.

PSG won de laatste acht wedstrijden in de Clasico, maar daar stak Marseille deze keer een stokje voor. In de eerste helft viel Marseille slecht aan, en counterde PSG zoniet nog zwakker, maar de tweede helft begon veelbelovend… Wat voor PSG een droomstart was, werd voor Marseille een koude douche.

Op voorzet van Ljuboja verschalkte de Japanees Kodji Nakata zijn eigen doelman Fabien Barthez. De thuisploeg probeerde wel, maar kon geen doelgerichte aanval opzetten. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Marseille-coach Philippe Troussier dan eindelijk Samir Ben Saïd Nasri in het veld die het spel meteen meer diepgang bracht. PSG begon achteraan paniekerig uit te verdedigen waarvan Laurent Battles kon profiteren. Hij maakte een kwartier voor tijd gelijk.

Marseille komt door dit gelijkspel terug op de tweede plaats naast Lille, dat FC Istres vernederde met 8-0. PSG klimt naar de negende stek in het klassement. Met nog zeven speeldagen te gaan, telt leider Lyon nu dertien punten voorsprong. Een vierde opeenvolgende titel lijkt Lyon nog moeilijk uit handen te glippen…