Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stade Gerland
Lyon demonstreert en scoort vijfmaal
P V

Lyon heeft haar dertiende overwinning op eigen veld dit seizoen beet. Het versloeg Bordeaux met 5-1.

In de beginfase van de wedstrijd zag er nochtans niet zo goed uit voor de Franse landskampioen. Bordeaux kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Riera. Lyon kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar toch moesten de supporters nog een kwartier wachten op dat doelpunt. Malouda kon de bal in het lege doel van Ramé werken na een mooie actie van Wiltord en Réveillère. Op het halfuur kreeg Rool bij de bezoekers een gele kaart na een tackle op Malouda, maar ging niet akkoord met die beslissing en ging hevig tekeer tegen scheidsrechter Garibian, die hem terecht zijn tweede gele kaart onder de neus duwde. Dit was voor Lyon het teken om even door te duwen en al gauw stond de kersvers landskampioen op voorsprong. Malouda, die net het doelpunt maakte, was nu de aangever en schilderde een hoekschop op het hoofd van Cris. Die scoorde net voor rust ook de 3-1 toen de verdediger een vrije trap van Juninho in doel kopte.

Ook na rust was Lyon duidelijk de betere ploeg. Het scoorde nog tweemaal via Govou en zo konden de spelers de supporters bedanken voor hun steun de afgelopen vier seizoenen.