Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Louis II
Monaco rekent af met slechte thuisreputatie
Kevin Pieters

In de wedstrijd tussen Monaco en Metz, de rode lantaarn, was het wachten tot aan het halfuur om de eerste echte kans van de wedstrijd te noteren. Metz-doelman WimbĂ©e redde een poging van Bernardi, die prachtig werd bediend door Adebayor.  Monaco had het meeste balbezit en veldoverwicht, maar kansen bleven uit.

In de 36e minuut zagen de bezoekers hoe middenvelder Proment noodgedwongen het veld moest verlaten omwille van een blesurre en vervangen werd door Belson .  Typerend voor de eerste helft bij de thuisploeg was de onzorgvuldigheid in passes en balcontroles.  Het thuispubliek moest dan ook lijdzaam toezien hoe Monaco met een povere 0-0 de kleedkamers indook.

In de tweede helft leek Metz zich nog meer in te graven en liet het het spel volledig aan de thuisploeg over.  Opluchting alom na het halfuur: het eerste doelpunt dit seizoen in eigen huis kon eindelijk worden gevierd.  Zikos bediende Gigliotti, die de bal snoeihard binnentrapte: 1-0.

Monaco leek vertrokken en sloopte beetje bij beetje de verdedigende muur van Metz.  Dit resulteerde in een tweede doelpunt, drie minuten later.  Ditmaal was het de aangever van het eerste doelpunt, Zikos, die de score verdubbelde met een afstandschot vanop 25 meter.  Metz kraakte.  Om het feest compleet te maken liep de score nog op tot 3-0 via Meriem: een kopie van Zikos’ doelpunt.

Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in het laatste halfuur driemaal.  Monaco wint voor het eerste dit seizoen in eigen huis.  Supporters en spelers kunnen vooral hoop putten uit de tweede helft.  Metz hield een helft stand en blijft door dit verlies helemaal onderaan het klassement bengelen. [AN]