Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Pieroni scoort, Auxerre wint topper
Kevin Pieters

DĂ© topper van de dertiende speeldag in de Franse hoogste klasse tussen Auxerre en Paris Saint-Germain draaide uit in het voordeel van de thuisploeg.  Auxerre sluipt zo bij de top-vijf.  De Parijsenaars zien leider Lyon verder uitlopen door dit puntenverlies.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was op naam van de thuisploeg: Benjani zag hoe zijn poging de dwarsligger streelde.  De bezoekers waren meteen gewaarschuwd.  Net voor het kwartier liep diezelfde Benjani in de weg van Lachuer, zodat een goede mogelijkheid de nek werd omgewrongen.  De PSG-verdediging kon rustig profiteren van het misverstand en uitverdedigen.  Ook Luyindula kreeg voor de rust nog een mogelijkheid, maar miste zijn schot.  De thuisploeg liet het initiatief over aan de bezoekers, maar veel kon PSG er niet mee doen. Een eerste helft met een paar kansen resulteerde in een logische 0-0-ruststand.

De tweede helft moest voor de beslissing zorgen.  En het was de thuisploeg die meteen kwam dreigen.  Benjani schoot vanuit een moeilijke hoek, maar PSG-doelman Letizi kende geen problemen met zijn schot.  In de 53e minuut was het dan toch raak voor Auxerre: het was CissĂ© die vanop de penaltystip zijn eigen doelman verrastte en de bal in eigen doel werkte: 1-0.  De bezoekers reageerden onmiddellijk via topschutter Pauleta die voor het eerste schot tussen de palen zorgde voor PSG.  Even later kreeg Benjani de 2-0 in de schoot geworpen, maar de aanvaller vergat onbegrijpelijk af te werken.  Vijf minuten later werd hij vervangen door Luigi Pieroni.  Deze wissel wierp zijn vruchten af in de 86e minuut: AkalĂ© krulde een corner op het hoofd van de Belg en die wist doelman Letizi te verslaan: 2-0 en wedstrijd gespeeld. [AN]