Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Gerland
Lyon wint weer, Pieroni is held voor Auxerre
Philippe Crols

In Frankrijk staat men al een speeldag verder in vergelijking met Belgiƫ. Speeldag vijftien dus om precies te zijn. Voetbalkrant geeft u het verhaal van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Ligue 1

Leider Lyon had meer moeite dan verwacht met staartploeg Troyes. De ongeslagen leider kwam in eigen huis zelfs op achterstand. Nivet scoorde na een twintigtal minuten spelen de 0-1. Gelukkig voor Lyon was Cris (foto links) in een goede dag. Een paar minuten na het doelpunt van Nivet maakte hij gelijk. Een kwartier voor tijd maakte hij de bevrijdende 2-1. Lyon loopt voorlopig twaalf punten uit op eerste achtervolger Bordeaux dat nog een wedstrijd te goed heeft. De nieuwe nummer drie uit het klassement heet Auxerre. Dat heeft die ploeg voornamelijk te danken aan onze landgenoot Luigi Pieroni (foto rechts). De spits mocht starten en bedankte met twee doelpunten tegen Lille. De bezoekers stonden na zes minuten al wel op voorsprong dankzij Bodmer. Lachuer maakte een kwartier later gelijk. Cabaye zorgde voor de 1-2- ruststand. Na 66 minuten spelen scoorde Pieroni dan een eerste keer. Hij deed dat vanop de stip. Zes minuten later zorgde hij voor de winning goal.

Saint Ettienne krijgt op plaats vier gezelschap van Monaco. Monaco klopte de ploeg van Zokora en co in een onderling duel met 1-0. Meriem scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Lens heeft de kans laten liggen om naar plaats vier te klimmen. De ploeg van Aruna Dindane kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen staartploeg Metz. Marseille had nog eens dringend een overwinning nodig en dat gebeurde ook. Slachtoffer van dienst was Nantes. Oruma had de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar op het uur maakte Bamogo de gelijkmaker. Een paar minuten later zorgde Ribery er toch nog voor dat de punten in Marseille bleven. Nieuwkomer Le Mans heeft ook een kans laten liggen om echt aan te sluiten bij de sub-top. Het verloor met het kleinste verschil bij Nancy. De thuisploeg kon een kwartier voor tijd via Kim de overwinning thuis houden. Tien minuten eerder had Bangoura van Le Mans al een rode kaart gekregen.

Onderin de klassering boekte Sochaux een belangrijke overwinning. Het duurde wel tot de laatste minuut vooralleer Erding de beslissende goal maakte in en tegen Ajaccio. Ten slotte schieten zowel Strasbourg als Nice weinig op met hun scoreloze gelijkspel. Strasbourg, de ploeg van ex-Beveren-speler Boka, blijft alleen laatste met amper zeven punten uit vijftien wedstrijden.