Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade de la Meinau
Lyon raast verder
Philippe Crols

Olympique Lyon heeft het nieuwe jaar alvast goed ingezet. De leider in Frankrijk won op speeldag 20 met ruime 0-4 cijfers bij Strasbourg. Sylvain Wiltord was de grote man bij de landskampioen. Hij scoorde drie maal.

Strasbourg kon nog geen enkele thuisoverwinning boeken en staat dan ook niet onlogisch op een laatste plaats. Het bezoek van de ongenaakbare leider uit Lyon was dus niet echt een geschenk. De landskampioen stond na vijf minuten al op voorsprong. Sylvain Wiltord maakte dan al zijn eerste van de avond. Net voor rust verdubbelde Berthod de score, 0-2. Dat was ook de ruststand en de partij was al zo goed als gespeeld.

Voor de mensen die dachten dat Strasbourg de leider in de tweede helft nog in de problemen zou kunnen brengen bracht minuut tien na rust de nodige ontgoocheling. Wiltord maakte toen immers zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd wist de Fransman nog een derde keer de weg naar de netten te vinden. De eindstand was dus 0-4 en Lyon lijkt helemaal niet te gaan sitlvallen in 2006.

De ploeg van Gerrard Houillier staat voorlopig al vijftien punten voor op Bordeaux, Lens en Auxerre. Die drie clubs hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Voor Strasbourg ziet de situatie er zo stilletjes aan hopeloos uit. Het staat met 11 punten alleen op de laatste plaats. Het heeft tien punten minder dan Sochaux en Troyes. Die clubs staan op een veilige plaats.