Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Parc Des Princes
PSG wint met een gelukje
Dirk Pieters

Paris Saint Germain, de nummer vier in het klassement had het niet gemakkelijk tegen het veel lager geklasseerde Troyes. PSG kon pas in de 93ste minuut afstand nemen van de nummer zestien. In de 3de minuut van de blessuretijd zorgde Fabrice Pancrate voor de winning goal.  De thuisploeg deed dus wat van hen verwacht werd en versloeg Troyes met 2-1.

De wedstrijd zelf was niet al te best. In de eerste helft waren er nauwelijks kansen te zien langs beide kanten. PSG had het meeste balbezit, maar daar was ook alles mee gezegd. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. Cristian Rodriguez ging in de 45ste minuut maar al te graag neer in de rechthoek en de scheidsrechter van dienst wees onmiddellijk naar de stip. Voor aanvoerder Pauleta was dit een koud kunstje en zo stond PSG dan toch nog voor, vlak voor rust.

De bezoekers begonnen het beste aan de tweede helft. Eerste werden nog enkele kansen de nek omgewrongen, maar in de 51ste minuut zorgde Georges Ba voor de gelijkmaker. De verdediger kopte een hoekschop van Nivet hard tegen de netten. Dat was het moment voor PSG om een tandje bij te steken, maar zowel Pauleta, Rodriguez en Pancrate zagen hun mogelijkheden gestopt worden door de doelman van Troyes. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende. Pancrate wist wel raad met de pass van Pauleta en zorgde zo voor feest op de tribunes.