Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Gerland
Utaka nekt Lyon met tweede hattrick op rij

Lyon heeft in het eigen Stade Gerland een 1-4-pandoering om de oren gekregen van Rennes, dat een kleurloos seizoen doormaakt. De Franse landskampioen en leider is de laatste weken niet erg op dreef in eigen land.

De  wedstrijd startte gelijkopgaand, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg, maar het was Rennes dat na twintig minuten op voorsprong klom. Man in vorm, vorige week al goed voor een hattrick, John Utaka, kopte een hoekschop van Gourcuff voorbij Coupet. Lyon leek aangeslagen en tien minuten later verdubbelde Gourcuff de score. Nu reageerde de landskampioen wel. Wiltord ging neer in het strafschopgebied en Juninho maakte de aansluitingstreffer.

In de tweede helft werd Lyon door de supporters naar voren gejaagd, maar het was Rennes dat met de pluimen ging lopen. Utaka maakte er met een harde knal 1-3 van. De bezoekers, die dit seizoen nog maar zeven doelpunten maakten buitenshuis, roken de overwinning en deden er alles aan om die vast te houden. Een kwartier voor tijd werd de score zelfs nog zwaarder toen John Utaka zijn tweede hattrick op twee wedstrijden afrondde.

De slechtste verdediging van de Ligue 1 haalde het dus met zware 1-4-cijfers van de beste aanval. Het dankt deze overwinning aan John Utaka, dé man in vorm. De Nigeriaan zit nu aan negen doelpunten, na twee hattricks in twee wedstrijden.