Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens vernedert Auxerre
Jimmy Wouters

De verrassing van de vierde speeldag viel in Lens te noteren. Zij versloegen namelijk het Auxerre van Pieroni met maar liefst 7-0.

Lens – Auxerre 7-0
Voor de supporters van Lens was het gisteren een heel fijne avond in het Stade Félix Bollaert. De Nordisten, zonder Aruna die rust kreeg na een vermoeiende interland, begonnen uitstekend aan de partij. Al na 11 minuten spelen, schoot  Cousin knap de 1-0 binnen.  Lens bleef niet op haar lauweren rusten, want amper 2 minuten later bracht Thomert zijn ploeg op 2-0. Lens bleef de betere ploeg, en vlak voor rust resulteerde dat in een derde doelpunt. Het was Thomert die zijn tweede van de avond mocht maken.

Ook na de pauze bleef het Lens-feestje verder duren. Auxerre kwam niet in het stuk voor en moest al na 10 minuten spelen een 4e doelpunt incasseren. Het was Cousin die zijn tweede van de avond mocht maken. En Lens bleef haar supporters maar vermaken.  Via doelpunten van Jussiê, Yohan Demont en nog eens Jussiê werd het maar liefst 7-0.

Lyon – Nancy 1-0

Lyon blijft de lijst aanvoeren na een povere 1-0 overwinning tegen Nancy. Lyon was wel doorlopend de betere ploeg, maar wist eigenlijk nauwelijks te overtuigen.

Het kreeg wel enkele kansen via Frau, Govou, Carew en Wiltord, maar gescoord werd er niet. Daarvoor was het wachten tot in de toegevoegde tijd van de partij. Het was nota bene verdediger Caçapa die een voorzet van Malouda wist binnen te werken.

Ajaccio – Le Mans 0-0

Zatrerdagavond vielen er geen doelpunten waar te nemen in het stade François-Coty. Het was al bij al een vrij zwakke partij tussen Ajaccio en Le Mans. Beide ploegen speelden wel wat kansjes bij mekaar, maar veel leverde dat niet op. Met dit gelijkspel blijven beide teams wel aardig meedoen in de Franse hoogste afdeling. Ze staan respectievelijk zevende en negende.