Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Le Stadium
Marseille blijft sukkelen
Kevin Pieters

Een ramp voor Marseille-trainer Mombaerts, die zijn ploeg opnieuw zag sukkelen op de achtste speeldag in de Ligue 1.  Dit keer was het Toulouse dat Marseille naar huis stuurde met lege handen. Eén-nul was het eindresultaat.  Toulouse speelde bijna een volledige wedstrijd met 10 man.

Het was de thuisploeg die het gevaarlijkst was in de beginfase van de wedstrijd via Santos.  Het schot van de Tunesiër belandde maar net naast de kooi van Carasso.  Zeven minuten waren er gespeeld toen Mombaerts verdediger César naar de kant moest halen wegens een blessure aan de enkel.  De beste kans in het openingskwartier voor de bezoekers was voor Ribéry. Zijn schot vanop 30 meter ging maar net over het doel.  Maar het was Toulouse dat de score wist te openen in de 11ste minuut.  Een hoekschop werd weggewerkt in de voeten van Arribagé, die op zijn beurt Bergougnoux bediende.  De jonge Fransman kon de bal van dichtbij in doel leggen: 1-0.

Arribagé, de aangever van het doelpunt mocht tien minuten later gaan douchen nadat hij een rode kaart kreeg van scheidsrechter Piccirillo.  In eerste instantie leek het een zware beslissing, maar bij het bekijken van de herhaling bleek dat de scheidrechter het bij het rechte eind had: de Toulouse-verdediger haalde Ribéry onderuit en was de laatste man in de verdediging.  Omwille van deze uitsluiting werd de maker van het openingsdoelpunt vervangen door Doa, een verdediger.

Marseille kreeg meer controle over de wedstrijd en speelde voortdurend op de helft van de thuisploeg.  Ook bij Marseille werd een tactische wissel doorgevoerd. Verdediger André Luis moest plaats maken voor aanvaller Giminez.  Maar het was opnieuw Toulouse dat zich gevaarlijk toonde.  Dit keer met een counter van Santos, die de 2-0 aan de voet had.  Zijn schot werd prachtig gered door Carasso.

In de tweede helft stapelden de corners zich op in het voordeel van Marseille.  In de 49ste minuut vond Cana de dwarsligger.  Dit had de gelijkmaker kunnen zijn.  Toulouse kon enkel nog gevaarlijk zijn op de counter en merkte dat de spelers van Marseille weinig goede kansen bijeen voetbalden.  De beste kans voor de bezoekers viel in de 73ste minuut.  Ribéry haalde uit vanop afstand.  Iedereen zag de bal in doel verdwijnen, maar het was invaller Doa die de bal van de lijn kon keren.  Het bleef 1-0.  De verdedigende muur van Toulouse hield stand.  De thuisploeg, voor aanvang van de wedstrijd 17de in het klassement, doet een goede zaak met deze winst.  Marseille blijft in een sukkelstraatje.