Auxerre
socSochaux
Datum: 24/09/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Zware nederlaag voor Sochaux
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Zware nederlaag voor Sochaux
Foto: © SC

Bordeaux – Ajaccio 1-0
 
Met en verdiende 1-0 overwinning  tegen het Corsicaanse Ajaccio heeft Bordeaux een einde  weten te maken aan de lange reeks van gelijke spelen. Het is meteen de zesde wedstrijd zonder verlies, hetgeen de ploeg op een zeer verdienstelijke derde plaats brengt.
 
Het was gisteravond  Jean-Claude Darcheville die zijn ploeg de overwinning schonk door een voorzet van Jemmali op het halfuur binnen te koppen. Ajaccio wilde echter nog wel, maar slaagde er niet in langszij te komen.
 
 
Auxerre – Sochaux 3-0

Auxerre komt wat op haar kousenvoeten opzetten. Met een derde overwinning klimmen de Bourgondiërs naar een vierde plaats in de klassering.
 
De man in vorm, Peguy Luyindula, profiteerde na twintig minuten van een fout van Richert om de score te openen. Meteen zijn derde doelpunt in één week tijd . Vlak voor de pauze verdubbelde de Deen Kahlenberg de score. Vlak na de pauze bracht  Benoît Cheyrou de eindstand op 3-0.
 
Sochaux speelde zwak en komt zo in de degradatiezone terecht.
 
 

Nancy – Troyes 2-1

Doelpunten : Jaziri (0-1, 27e) ;  Gaston Curbelo (2-1, 55e en 73e).

Strasbourg – Toulouse 2-4

Doelpunten : Cassard pour (0-1, 3e) ;  Haggui (1-1, 7e) ; Violets (1-2, 8e) ;  Haggui (2-2, 40e)  Dieuze (2-3, 65e) ;  Santos (2-4, 76e).