Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Parc Des Princes
PSG verliest, Aruna matchwinnaar
Kristof Blomme

Paris Saint-Germain is niet goed aan het seizoen begonnen. Het verloor op eigen veld met 2-3 van Lorient. Ook Auxerre kon niet winnen tegen Valenciennes, 1-1. Bordeaux was wel, met 2-0, te sterk voor Toulouse.

PSG is er niet in geslaagd om de openingsmatch van het seizoen te winnen. Nochtans kwamen de Parijzenaars na een halfuur op voorsprong via Frau. Enkele minuten later bracht Fiorese de stand opnieuw in evenwicht. Vlak voor rust zette Pancrate de 2-1 op het bord. In de tweede helft ging het helemaal fout voor de thuisploeg. Eerst zorgde, opnieuw Fiorese voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd bracht Saifi de 2-3 eindstand op het bord. Bij PSG stond Rozehnal 90 minuten op het veld.

Ook Auxerre kon op eigen veld niet winnen. Vlak voor de pauze zette Savidan de bezoekers uit Valenciennes op voorsprong. Meteen na de rust zette Mignot orde op zaken. In de slotfase kreeg Radet, namens Auxerre, nog een rode kaart. Pieroni voetbalde 90 minuten mee.

Bordeaux klopte Toulouse vrij gemakkelijk met 2-0. Op het uur zorgde Chamakh voor de openingstreffer. Vlak voor tijd besliste Faubert de partij. Ook Lens wist de drie punten mee te graaien tegen Troyes. Tien minuten voor de pauze zorgde Aruna voor de enige goal van de partij.