Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Vélodrome
Ingevallen Cissé ziet goed OM winnen
Ruben Claesen

Olympique Marseille heeft de zoete smaak van de overwinning nog eens geproefd. Het versloeg de Monegasken van AS Monaco met 2-1.

Het was lang wachten op het eerste gevaar; na twintig minuten haalde Taïwo van dertig meter uit, het schot werd geblokt door Bolivar en kwam bij Pagis, die de bal voorbij Roma trapte. Maar het feestje ging niet door: Pagis werd afgevlagd voor buitenspel: meer dan discutabel. Zo’n twintig minuten later lukte het Pagis wel. Taïwo gaf voor vanop links, Pagis kopte tussen twee man knap binnen. 1-0, met die tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Monaco een grote kans om langszij te komen. Plasil trapte een hoekschop, Koller kopte aan de eerste paal door en vond zo Givet, maar die miste het lege doel. Welgeteld drie minuten later kon Monaco toch gelijk maken. Marco Di Vaio profiteerde van geklungel in de thuisverdediging en vloerde Carrasso vlotjes. Marseille leek niet van de wijs gebracht en ging op zoek naar de nieuwe voorsprong. En die kwam er ook, zo’n kwartier voor tijd. Niang kopte door naar de sterk ingevallen Cissé en kreeg hem weer terug, de Senegalees stootte door en trapte de 2-1 voorbij Roma. In de blessuretijd kreeg Bernardi nog rood, maar aan de tussenstand veranderde niets meer.