Stadion: Stade Gerland
Ophef in Frankrijk: Lyon wint niet
Ruben Claesen

Net voor het ingaan van de winterstop heeft Olympique Lyon nog eens punten laten liggen. En dat deed het zelfs in het eigen Stade Gerland tegen de rood-witten uit Monaco. En eigenlijk komt het met dat punt nog goed weg.

In een gezapige eerste helft waren er maar twee noemenswaardige zaken op te schrijven. Om te beginnen werd Jan Koller na amper negen minuten vervangen. Niet door een blessure; het stond trainer Laurent Banide niet aan hoe de lange Tsjech een duel aanging met Cris, naar Banides mening iets té onbesuisd. Even voor bij het halfuur bibberden de bezoekers een eerste keer, Lyon kreeg immers een vrije trap. Juninho zette zich erachter en trapte vanop dertig meter naar doel, de bal week af op de muur; doelman Flavio Roma had een knappe sprong in huis om de bal van onder de lat te halen. Bij de rust stond het 0-0.

Na tien minuten in de tweede periode had Monaco een strafschop kunnen, misschien wel moeten krijgen, toen Réveillère met beide armen een bal van Kallon beroerde. Beide teams kregen nog één kans: voor de bezoekers liet Coupet zich verrassen door een terugspeelbal van Squillaci, die door een aardkluit bijna binnen ging; nog voor het uur was het bijna Govou die kon scoren op voorzet van Malouda, maar Monsoreau voorkwam dat. Een vervelende wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel, al blijft Lyon natuurlijk wel onbetwistbaar leider.