Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Marcel Picot
Bordeaux en Nancy pakken maximum
Kristof Blomme

Bordeaux heeft een nipte 0-1 overwinning behaald op het veld van Lorient. Verloren zoon Micoud was de grote man. Ook Nancy pakte de drie punten. Hierdoor komt het samen met Bordeaux aan de leiding. PSG kwam dan weer niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Valenciennes.

Bordeaux won met het kleinste verschil bij Lorient. Vlak voor de pauze zorgde Johan Micoud voor de enige treffer van de partij. De Franse middenvelder keerde deze zomer terug naar zijn Bordeaux na een tussenstop bij Werder Bremen. Het slot van de partij werd nog ontsierd door twee rode kaarten voor de thuisploeg.

Het werd vooral de speeldag van de gelijke spelen. Naast Lyon - Toulouse eindigden immers nog vier andere partijen op een gelijkspel. Paris Saint-Germain speelde scoreloos gelijk bij Valenciennes. Ook Auxerre en Nantes konden buitenshuis niet winnen. Zij speelden 1-1 gelijk bij respectievelijk Sochaux en Nice. Bij Auxerre mocht Pieroni 70 minuten opdraven, scoren lukte hem niet. Ook Troyes en Le Mans speelden gelijk, 2-2 werd het daar. Ismael Bangoura tekende voor de twee bezoekende doelpunten in de eerste tien minuten. Romaric mocht 90 minuten meedoen.

Nancy tenslotte klopte Sedan met 3-1. Na een kwartier bracht Gregory Pujol, ex-Anderlecht, de bezoekers op voorsprong. In het laatste kwartier zette Nancy nog alles recht. Gavanon en Curbelo brachten de stand in twee dolle minuten op 2-1. Vlak voor affluiten pikte ook Tosin Dosunmu nog zijn doelpunt mee. Hij mocht een kwartier voor tijd invallen. Voorlopig tellen enkel Nancy en Bordeaux nog het maximum van de punten.