renRennes
marMarseille
Datum: 14/01/2007 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade de la route de Lorient
L’OM pakt derde uitzege van het seizoen
Ruben Claesen
| 0 reacties
L’OM pakt derde uitzege van het seizoen
Foto: © SC

Met een 0-2 zege op het veld van Stade Rennes heeft Marseille een goede zaak gedaan in het klassement. L’OM was de enige topploeg die dit weekend haar match kon winnen, want Lyon, Lens, Lille, Sochaux en Saint-Etienne verspeelden punten. Dat maakt dat Marseille nu naar de vierde plaats klimt en hetzelfde puntenaantal heeft als Sochaux en respectievelijk drie en zeventien punten verwijderd is van Lens (2) en Lyon (1). Rennes staat twaalfde.
 
Na goed tien minuten spelen bibberde het thuispubliek een eerste keer. Samir Nasri bediende stijlvol Djibril Cissé die eerst op Pouplin stuitte, maar vervolgens een tweede kans kreeg; dit keer verhinderde de paal echter Cissé’s openingsdoelpunt. Rennes liet helemaal niet over zich heen walsen en bood kranig weerwerk. John Utaka trapte vanuit een scherpe hoek, de redding van Carrasso was broodnodig. Even voor het halfuur nam diezelfde Utaka, niet te verwarren met broer Peter van Westerlo, een vrije trap vanop zo’n dertig meter. Ribéry deed de bal afwijken waardoor Carrasso zich nog moest reppen. Bij de rust stond het nog 0-0, maar Rennes was wel gereduceerd tot tien man: vlak voor rust kreeg M’Bia immers rood na een smerige tackle op Nasri.
 
Marseille kwam erg gemotiveerd uit de kleedkamers en wou vlug die openingstreffer, maar weer bood het doelkader weerwerk toen Maoulida met een prachtige volley op doel knalde. Uitstel is echter geen afstel, want vijf minuten later, rond het uur, was daar de 0-1. Djibril Cissé was de gevierde man, hij benutte een assist van de heroptredende Ribéry: wat hebben de blauw-witten hun spelverdeler toch gemist. Marseille teerde vanaf dan veelal op de counter, Rennes zocht naar de gelijkmaker. Tevergeefs, want in de toegevoegde tijd besliste Maoulida de wedstrijd; hij schakelde na een knappe pass van een sterk spelende Nasri doelman Pouplin uit en had de bal maar binnen te tikken. 0-2, al bij al een verdiende zege voor de bezoekers.