Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens wint, Aruna scoort
Ruben Claesen

Racing Club de Lens heeft haar tweede plaats nog wat extra glans gegeven. Het heeft nu weer vier punten voorsprong op Lille door in het eigen Félix-Bollaert Sochaux te kloppen met 3-1.

Lens stelde zich in de eerste helft op als een stevig geheel. Het speelde erg realistisch en kon uit twee kansen evenvaak scoren. Na achtentwintig minuten spelen gaf Monterrubio een vrije trap goed voor, Vitorino Hilton kopte het leer voorbij bezoekende doelman Richert. En Lens kreeg er opeens zin in, twee minuten later verdubbelde aanvoerder Seydou Keita de score. Aruna had op links een knappe actie in huis en gaf laag voor, Keita trapte binnen. Bij de rust leidde de thuisploeg verdiend.

Sochaux kwam, in tegenstelling tot de eerste helft, gemotiveerder uit de kleedkamer. Na vijf minuten kreeg het een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Le Tallec kon niet profiteren van doelman Itandje’s slechte wegboksen. Lens was helemaal niet onder de indruk en ging verder op haar elan: veel volk achter de bal en teren op de vliegensvlugge counter. Even voor het uur konden we daar een schoolvoorbeeld van noteren: Hilton veroverde de bal in het middenveld, stuurde Monterrubio diep en die legde breed tot bij Aruna, die kalm bleef en de 3-0 voorbij Richert trapte. Sochaux kon vijf minuten voor tijd nog milderen tot 3-1 via Tosic, maar het kalf was toen al verdronken.