Stadion: Stade Gerland
Marseille houdt Lyon op gelijkspel
Ruben Claesen

Lyon – Marseille 1-1

Dankzij Mamadou Niang heeft Olympique Marseille toch nog een puntje uit de brand kunnen slepen bij landskampioen Lyon. Vlak voor tijd omspeelde de Senegelees op pass van Cissé doelman Coupet en tikte de 1-1 tegen de netten. Lang daarvoor al had Milan Baros in de twintigste minuut zijn ploeg op voorsprong gebracht. Lyon blijft zijn voorsprong van dertien punten behouden aangezien eerste achtervolger Lens ook niet kon winnen (zie beneden). Marseille is nu achtste.

Lens – Sedan 1-1

Lens heeft dus een uitgelezen mogelijkheid gemist om twee punten van de voorsprong van Lyon af te knabbelen. Het kwam verrassend niet verder dan 1-1 tegen de hekkensluiter. Grégory Pujol verraste de thuisploeg al na twee minuten, zijn achtste van het seizoen: niet slecht voor een club als Sedan. Maar op het halfuur was die bonus alweer weg, na de gelijkmaker van aanvoerder Seydou Keita. Lens kon echter geen tweede opening in de Ardense verdediging vinden, en zo bleef het 1-1.

PSG – Auxerre 0-1

Paris Saint Germain is het zichzelf nu wel heel erg moeilijk aan het maken. De wedstrijd die absoluut niet verloren mocht worden werd wél verloren: een goal van Kaboul volstond voor de bezoekers. PSG is nu zelfs voorlaatste (!) met twee punten voorsprong op Sedan en ook twee punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats. Auxerre sluipt de linkerkolom binnen en wordt tiende.